Galerija AlkatrazKUD MrežaA-InfoshopChannel ZeroMenza pri korituMizzartJalla Jallayhd društvoGala halaAtelje AZILŠkratova čitalnicaKlub TiffanyKlub MonokelKlub Gromka


programuporabnikio metelkoviiskanje
ponedeljek, 17.12.2018

18:00 - Klub Tiffany: delavnica
Tango osnove – tečaj argentinskega tangaArgentinski tango je ples, ki nas povezuje z drugimi, si drzne biti senzualen in uporniški za današnji čas. Hrani nas z objemom, bližino, senzibilnostjo, sproščenostjo in igro – vsemi sladkimi stvarmi, ki nam jih v pestrem vsakdanu pogosto primanjkuje. Vabimo vas na “Tango osnove”, primerne za začetnike in vse, ki želijo izpiliti temelje v svojem


21:00 - Channel Zero: klubski večer
Dub Lab: Domaćica Na ponedeljkov Dub Lab večer se bo znova odvila Domaćica original, znotraj katere bomo organizirali OPEN MIC oz. odprti mikrofon.
 Na večer vabimo skladatelje, rimopisce, reperje, freestajlerje, pevce in igralce inštrumentov, da se nam na odru pridružijo in z nami soustvarjajo Domaćico original na prav poseben način.
torek, 18.12.2018

17:00 - Klub Gromka: piknik
PANK PONG >> Dirty old punx playing ping pong :) Rekreativno športanje za nešportnike.


19:00 - A-Infoshop: veganski kuharski večeri
Veganska večerja za malo ulično odbojko!


22:15 - Jalla Jalla: literarni večer
PKPVM / Nežka Struc in Iztok Osojnik Neizprosna avtorja z neizprosno poezijo in nastopom, ki si ga zelo globoko vtisneš v spomin. V prostoru, ki iz dneva v dan dobiva novo podobo, ki je ustvarjen za sproščen, malce boemski večer prekleto dobre poezije. Poezija ni kul, ampak fakin' nujna!
sreda, 19.12.2018

20:00 - Klub Gromka: predstava
Gledališče zatiranih: Zatiranje v Gromki: Pravljični večer z Mojimi prav(lj)icami >> Letošnje zatiranje v Gromki bomo v predprazničnem vzdušju zaključili s pravljičnim večerom za odrasle, nekoliko drugače. Predstava Moje prav(lj)ice črpa vsebino iz vsem znanih pravljic Pepelke in Sneguljčice in jih Transformatorsko aktualizira in preizprašuje ter ponuja možnosti za drzne intervencije!


20:30 - Gala hala: koncert
Vasko Atanasovski Trio TRADICIONALNO VASKOVANJE Zasedba: Vasko Atanasovski – vokal, saksofon, flavta Dejan Lapanja – akustična kitara Marjan Stanić – bobni in tolkala Specialni gost: Žiga Golob – el. bas After: DJ Bakto
četrtek, 20.12.2018

19:00 - Channel Zero: razstava
Galerija CH0: TIA AVSEC: Kolerična luna Kolerična Luna je čas med prvim krajcem in polno luno.


20:00 - A-Infoshop: okrogla miza
Kuhinjske čarovnije: eksperimenti s fermentacijo//Vrtovi počivajo, Zadruga Urbana pa začenja z zimskimi vrtičkarskimi dogodki. Vabimo, da se nam v teh vrtičkarsko neaktivnih dneh pridružite na izmenjavi izkušenj, znanj in praks raznolikih fermentacijskih postopkov ter samih fermentacijskih kultur.


20:00 - Klub Tiffany: predstava
Kavarniški večer: novoletni kviz z Milojkojubiteljice_ji Kavarniških večerov, z veseljem najavljamo veliki povratek nepozabnega, enkratnega, čudovitega in fenomenalnega … NOVOLETNEGA KVIZA Z MILOJKO!! Več informacij kmalu, zaenkrat samo to: vzemite si čas, presenečenj ne bo manjkalo. Pridite!!


21:00 - Gala hala: koncert
NEW YORK SKA JAZZ ENSEMBLE (ZDA) V Ljubljano se vrača New York Ska-Jazz Ensemble! Vstopnina: 12 € v predprodaji (Gala hala na dogodkih in Mojekarte.si) , 15 € na dan koncerta.


21:00 - Klub Gromka: koncert
Defonija: KAČA, SRAKA IN LEV QUINTET (ita, slo) + TEA VIDMAR (slo) >> Tea Vidmar, vokalistka, ki vključuje teater, klasično petje, namišljene glasovne reči, drobna zvočila, in se odziva na (družbena) razmerja v občinstvu in na zvok prostora. Kača, Sraka in Lev predstavijo zgodbo o starodavnem in novejšem ritmu dela, današnjem odnosu do dela, pulzaciji in odgovornosti muzičistov pri njihovem delu.
petek, 21.12.2018

20:00 - A-Infoshop: diskusije
Info kafana LXXIII: Hambacher Forst! // Nadaljujemo z lahkotnimi petkovimi večeri, ko se ob topli peči pogovarjamo o resnih in manj resnih stvareh v tovariškem vzdušju. Tokrat bomo na benefit dogodku s tovariši iz Italije govorili o boju za ohranitev preostanka gozda Hambach v Nemčiji ter prisluhnili zgodbam izpod krošenj. V angleščini!


20:00 - Klub Gromka: predstava
Gverila Teater: Dobrodelna Gverila Throwback: Zmenek na oko >> Improvizirana pocukrana drama. Celoten izkupiček predstave bo namenjen humanitarno - medicinski odpravi Bunyonyi 2019.


22:00 - Channel Zero: koncert
Dubwise Massive! with Dubbing Sun Sound System (AT) Slovenija hoče še prave sound system glasbe in Massive! vam v sodelavnju z Dub Labom ponuja prav to! Channel Zero ponosno predstavlja Dubwise Massive! With Dubbing Sun SOUND SYSTEM.


22:30 - Klub Gromka: klubski večer
Belo smetje: Božično smetje – dj-set: teoP, Torkar; vj-set: cimermanja >> Za navigacijo po muzikah bosta z dj-setom (po)skrbela teoP in Torkar, po vizualni pokrajini pa vas popelje cimermanja.


23:00 - Gala hala: koncert
rx:tx predstavlja: KODE9 (Hyperdub) KODE9 (Hyperdub, VB) NITZ (Synaptic) TERRANIGMA (Tigerbalm) KMN b2b PEGLASUS (Bojler) FELIS CATUS (rx:tx) VJ Žgotika Vstopnina: 8 € earlybird (samo na dogodku Ras G, 16.11.2018), 10 € predprodaja, 12 € na dan dogodka
sobota, 22.12.2018

10:00 - Channel Zero: sejem
Bolšji sejem rabljenih gramofonskih plošč Sejem gramofonskih plošč predstavlja ljubiteljem glasbe možnost dostopa do dobro ohranjenih plošč iz zasebnih zbirk. Na sejmu se odvijajo menjava, odkup in prodaja LP plošč in ostalih nosilcev zvoka. S seboj lahko prinesete svoje plošče različnih glasbenih zvrsti za morebitno menjavo.


21:00 - Klub Gromka: klubski večer
Društvo študentov koreanistike: 22. Kpop žur: BOOM Santa Laka v Ljubljani >> Prvi božično obarvani Kpop žur v Ljubljani, BOOM SANTA LAKA! Darilo, ki bi še Božička vrglo na rit.
nedelja, 23.12.2018

10:00 - Channel Zero: sejem
Bolšji sejem rabljenih gramofonskih plošč Sejem gramofonskih plošč predstavlja ljubiteljem glasbe možnost dostopa do dobro ohranjenih plošč iz zasebnih zbirk. Na sejmu se odvijajo menjava, odkup in prodaja LP plošč in ostalih nosilcev zvoka. S seboj lahko prinesete svoje plošče različnih glasbenih zvrsti za morebitno menjavo.


Izjava AKC Metelkova Za neomejen ROG uporabe
2016-05-25 14:51:24
Niso še utihnili stroji, ki so porušili Malo šolo na Metelkovi, že Mestna občina Ljubljana pono...

VIN BLANC / WHITE WINE (D, Usa) | LIVE | MENT FEST | Menza | 02.02.2017 [FULL SHOW]
2017-02-23 17:20:38
----------------------------------------------------------------------------------------------------...