Atelje AZILMizzartKUD Mrežayhd društvoChannel ZeroMenza pri korituKlub GromkaGala halaKlub MonokelJalla JallaKlub TiffanyŠkratova čitalnicaGalerija AlkatrazNoč-izložba PešakA-Infoshop zemljevid prostorov


Metelkova mesto je širom Slovenije in sveta znano središče umetniškega in rokodelskega ustvarjanja, političnega delovanja in neodvisne kulturne produkcije s področja glasbe, gledališča, slikarstva, videa, stripa, kiparstva in drugih umetnosti. Znana je tudi kot sproščen in navdihujoč družabni prostor. Pred šestnajstimi leti je nastala prav zato, ker takšnega prostora v Ljubljani ni bilo.

Trnav vendar energičen razvoj Metelkove Mesta so omogočale številne skupine, ki so se vedno znova borile ter vzpostavljale avtonomijo, nove prostore, nove vsebine in kulturo. Na Metelkovi se združujejo in soobstajajo različne žive glasbene godbe, ki se prepletajo z literaturo, gledališčem, predavanji, razstavami.. Poleg prostorov, ki so, kot v vsakem drugem mestu, predvsem v večernih urah namenjeni druženju, zabavi ter izmenjavi mnenj in idej, v ateljejih in delavnicah na Metelkovi ustvarjajo številni umetniki in rokodelci. Njihove poslikave sten, postavitve kipov, klopi in igral, njihova skrb za parke in ustvarjanje novih skritih kotičkov pripomorejo k živosti in živahnosti mesta Metelkova. Skozi leta svojega nastajanja je dobila svojo vizualno, od prestolnice popolnoma ločeno podobo, ki obiskovalca na vsakem koraku opozarja na prelomne dogodke, vnose kreativne energije in družbene odzive na nastala dela.

- METELKOVA PODPIRA INDE: NA OBALI RAZSAJA AVTONOMIJA
- Izjava AKCMM v zvezi s poskusom prevzema RŠ s strani ŠOU
- GENTRIFIKATORJI, ODJEBITE!
- OB 20. OBLETNICI AKCMM
- Kdor ignorira, ta tolerira

Besedila:
Bratko Bibič: Hrup z Metelkove
Rastko Močnik: Zakaj je Metelkova pomembna?
Marina Grižinič: Metelkova Actions in na Zone of Indifference 
Neven Korda Andrič: Alternativna kulturna produkcija

Povezave:
Arhiv AKC MM
Wikipedia
Goucher College in Baltimore: Virtual presentation of Metelkova!
Utrinki iz Slovenije / Slovenia Landmarks
Trimo Urban crash (drek)

GENTRIFIKATORJI, ODJEBITE!
Izjava AKC Metelkova Za neomejen ROG uporabe
2016-05-25 14:51:24
Niso še utihnili stroji, ki so porušili Malo šolo na Metelkovi, že Mestna občina Ljubljana pono...

TRICOT | トリコ (Jap) | LIVE | Gala Hala | 17.03.2016 | [FULL SHOW]
2022-11-11 16:36:02
...

ToNFilM / NIKA RUPNIK - Pozor, hud pes !
NIKA RUPNIK - Pozor, hud pes ! Galerija Nočna izložba Pešak / 12.08.2020 – 30.08.2020