Gala halaChannel ZeroAtelje AZILMizzartKlub TiffanyKlub GromkaKUD Mrežayhd društvoŠkratova čitalnicaA-InfoshopKlub MonokelNoč-izložba PešakGalerija AlkatrazJalla JallaMenza pri koritu zemljevid prostorov


PROGRAM 19. OBLETNICE AKC METELKOVA MESTO

Sreda, 5. 9. 2012

Menza pri koritu ob 20.00:
Osebno – kolektivno.

Festival sodobne improvizirane glasbe Osebno sfero umetniškega udejstvovanja vedno sooblikuje kolektivna. In ker velja tudi obratno, je ti dve sferi vsaj znotraj istočasnosti, kakršna je improvizacija, nemogoče misliti ločeno eno od druge. Na takšni predpostavki sloni praksa festivala Osebno – kolektivno, ki bo letos v Sloveniji potekal tretjič.
Idejni vodja festivala je v Berlinu živeči japonski tolkalec in improvizator Seijiro Murayama, ki ga je lahko domača publika v zadnjih letih spremljala na številnih samostojnih nastopih ter v navezi z domačimi in tujimi glasbeniki (s Tomažem Gromom, z N’tokom, Markom Karlovčcem, Martinom Küchnom, Renatom Rinaldijem, Enricom Malatesto …).
Nastopajo: Jean-Luc Guionnet (Francija), Dafne Vicente-Sandoval (Francija),  Noid (Avstrija), Klaus Filip (Avstrija), Samo Kutin (Slovenija), Neža Naglič (Slovenija), Marko Karlovčec (Slovenija), Peter Šüklar (Slovenija), Boštjan Simon (Slovenija), Seijiro Murayama (Japonska, Nemčija). Vstopnina: 5 € (na dan).


Četrtek, 6. 9. 2012


[A]Infošop ob 16.00:
Distribucija anarhistične literature

(Anarhistična pobuda Ljubljana in Acerbic Distribution)

Jalla Jalla ob 16.00:
Likovna delavnica Postavljanje razstave Metelkovi za 19 let

S seboj prinesite material, ki ste ga z leti obiskovanja Metelkove dobili in ga shranili (vstopnice, zapestnice, plakati, letaki...)

Hajlends park od 16.00:
Tina Drčar, delavnica za otroke Pobarvajmo raketo

Menza pri koritu ob 20.00:
Osebno – kolektivno.
Festival sodobne improvizirane glasbe
Nastopajo: Jean-Luc Guionnet (Francija), Dafne Vicente-Sandoval (Francija),  Noid (Avstrija), Klaus Filip (Avstrija), Samo Kutin (Slovenija), Neža Naglič (Slovenija), Marko Karlovčec (Slovenija), Peter Šüklar (Slovenija), Boštjan Simon (Slovenija), Seijiro Murayama (Japonska, Nemčija). Vstopnina: 5 € (na dan).

[A]Infošop ob 20.00:
Otvoritev razstave Interacionala kaosa no. 2
Razstava plakatov mednarodnega anarhističnega gibanja.

Klub Tiffany in Klub SOT 24,5 ob 21.00:
Otvoritev fotografske razstave Frenk Fidler: Metelkova In Memoriam

Jalla Jalla ob 20.00:
Otvoritev razstave Metelkovi za 19 let

Galerija Alkatraz ob 20.00:
Otvoritev skupinske razstave M’Art
Sodelujoči umetniki: Edvin Dobrilovič, Tina Drčar, Tomaž Furlan, Damijan Kracina & Vladimir Leben, Miha Perne in Uroš Weineberg. Razstava bo odprta do 25. 9.

Letni vrt & Gala hala ob 21.00:
Domorodni četrtki. Napravi mi dete (Slo) in Poslušalnica 69: Dario Cortese
Domorodni četrtek za obletnico predstavlja nov, a še kako prisoten domači bend Napravi mi dete, ki je sceno zasužnjil s svojo čudaškostjo, prvinskostjo, z entuziazmom, unikatnostjo in inovativnostjo. Mladci v stilu trash popa kombinirajo sodobno elektro trash estetiko z dodatkom klasičnih in nevsakdanjih živih inštrumentov in duhovitih besedil. Bend sestavljajo preverjeni dvojec bratov Lavrin (Vortex Magnolia, We Can't Sleep At Night, Nina Bulatovix) in Marko Širec (Coma Stereo, Nina Bulatovix) – intergalaktična inštrumentalna sekcija, ki se ji pridružuje tudi ženski del zasedbe, suverena šefica “Kukla in” Eva. Njihova otročjost, ki se izraža v njihovem glasbenem križancu, se še kako manifestira v dinamiki, bizarnosti in celo obskurnosti živega nastopa. V to se lahko prepričate na dotični četrtek, ki ga iz več razlogov nikakor ne gre zamuditi.
Novo, tretjo sezono Poslušalnice 69 bo odprl poznavalec divje muzike, pardon, hrane, in sladokusec izbrane hrane, oprostite, glasbe, Dario Cortese.  Rojstnemu dnevu AKC Metelkova mesta bo nazdravil z opojnim zvarkom iz premišljeno izbranih 69 plošč!

Klub Gromka ob 21.00:
Cojones (Hr) in Grrizli Madams (Slo)
Petdnevno praznovanje metelkovske obletnice v Gromki odpiramo s post/stonerskim maziljenjem ušes.
Cojones igrajo mešanico stoner rocka in psihadelije s ščepcem grunga. »Bend z jajci« prikliče slike puščave, kaktusov in sončnega zahoda ob steklenici meskalina. Precej pod vplivom Kyuss, Down, Earth in podobnih manijakov
http://www.myspace.com/cojonestonerbando
https://www.facebook.com/cojonesband
Grrizli Madams se potika tik nad prepadom kitarskih riffov, strumnim basiranjem ter udarno rockovsko bobnarsko linijo. Pridih dinamičnega, ekstatičnega in mračnega opozarja, da so se fantje kalili v metalskih zasedbah, njihovo zlitje stonerskih in post rockovskih prijemov pa jih skozi spretno stkan inštrumentalni kolaž vodi izven pričakovanih uokvirjanj v svet raziskovanja najrazličnejših žanrskih tokov.
www.grrizlimadams1.bandcamp.com
http://vimeo.com/40949352
https://www.facebook.com/pages/Grrizli-Madams/266783720035156

Channel Zero ob 21.30:
300.000 Verschiedene Krawalle (Slo), Soma Arsen (Slo)
Videoprojekcije koncertov v klubu Channel Zero / izbor 2011 in 2012 (prod. Ch0).
Adorable-Macabre je glasbeni kabare skupine Soma Arsen, podkrepljen z video projekcijo. Glasbeno se razteza med waitsovskim jamranjem, plesno elektroniko ter bluzovskimi prijemi kakšnih Goribor. Vsebinsko se teksti napajajo iz osebnih življenjskih izkušenj tekstopisca Tomislava Vrečarja, govorijo o Ljubljani, o občutku odtujenosti avtorja v današnjem svetu, ki najbolj ceni prilagajanje in konformizem. Videoprojekcijo sestavljajo animacije in posnetki ali – bolje – izseki iz urbanega sveta, ki je v neprestani mutaciji in nenehnem gibanju. Projekcijo v živo ustvarja avtorica Jelena Sokić, diplomantka ljubljanskega ALU-ja, smer slikarstvo. V kabareju sodeluje tudi kitarist Janez Kardelj, prav tako diplomant ljubljanskega ALU-ja, smer slikarstvo. Vse skupaj je v homogeno celoto sestavil pesnik Tomislav Vrečar, ki je avtor besedil in glasbe.
Sonična divizija Laibach Kunsta, ustanovljena leta 1981. V samem imenu projekta 300.000 V. K. je skrita koda glasbene usmeritve: 300.000 kilometrov na sekundo = hitrost svetlobe. Kratica V. K. pa stoji za Verschiedene Krawalle.
Projekt 300.000 V. K. se loteva odnosov v okviru bibiljskega razumevanja dobrega in zla (album Paracelsus), arhivira veličastnost trenutka za večnost (album Also Sprach Johannes Paul), analizira in napoveduje informacijsko prihodnost (album Hard Drive), ali pa konceptualnemu formuliranju daljnih in nepredstavljivih planetarijev prinaša človeško obliko (album Titan). V apokrifni kvadrologiji se 300.000 V. K. skriva za različnimi izvajalci: Peter Paracelsus – oče sodobne medicine in alkimist, Johann Paul II. – karizmatični papež, Bill Gates – začetnik informacijske tehnologije, NASA / ESA – vesoljska odiseja sonde Cassini-Huygens v Saturnovo orbito in na njegovo največjo luno Titan. Pri vsakem albumu gre za izum novega žanra, pri prvem “satno” (satanic techno, zvočna alkimija + elektronika), pri drugem “sacre” klasika (Johan Strauss), pri tretjem “Hard Drive” in pri četrtem “transgalaktična simfonija”.

Jalla Jalla ob 22.00:
Punk večer "V spomin Orto punku"

Klub Gromka ob 23.00:
DJane Tigresse
Nostalgični večer v ritmu 80ih let z ex-Yu bendi, kot so Idoli, Azra, Paraf, Videosex, Pekinška Patka, Termiti, Zana, Piloti, Haustor, EKV, Zabranjeno pušenje... in s tujimi izvajalci, kot so The Cure, Blondie, Talking Heads, Joy Division, CCCP, Gang of Four, Siouxsie and the Banshees, The Specials...


Petek, 7. 9. 2012

Jalla Jalla ob 16.00:
Permakulturna delavnica
Vodi Ekološko društvo Porevit.

Hajlends park od 16.00:
Tina Drčar, delavnica za otroke Pobarvajmo raketo

Zbirno mesto pred Hostlom Celica ob 18.00:
Vodstvo po Urbanih likovnih projektih AKC Metelkova mesto.
Vodita: Nataša Serec in Edvin Dobrilovič.

Projektna soba SCCA, Metelkova 6, ob 19.00:
Otvoritev razstave Mete Kastelic, Yellow Submarine.
Odpiralni čas: sobota, 8. 9.: 16.00–20.00, ponedeljek, 10. 9.: 10.00–17.00,  torek, 11. 9.: 10.00–17.00. 

[A]Infošop ob 19.00: 
Filmski program: Kratki hrvaški aktivistični video
Izbor hrvaške produkcijske hiše Restart (link: www.restarted.hr). Filme bo predstavil hrvaški režiser Igor Bezinović. Filmu bo sledila diskusija o izkušnjah študentskega boja pri nas in na Hrvaškem.

Klub Tiffany ob 19.00:
Literarni večer Lezbični trash
Skupinsko branje lezbičnih trash krimičev, šunda, erotike, ki smo jih ustvarile na delavnicah skupinskega trash pisanja.

Bizzarnica pri Mariči ob 21.00:
Otvoritev skupinske razstave Narejeno na Metelkovi.
Sodelujoči umetniki: Rok Barborič, Tina Drčar, Dejan Pfeifer – Stripi, Mirč Matek, Jaka Mihelič, Rajko Miladić,  Rok Mohar, Miran Pešič, Dušan Šušteršič, Terrah.

Jalla Jalla ob 21.00:
Tisoč in ena noč. Orientalski večer

Menza pri koritu ob 22.00:
Kripl (Postojna) in DJ Poll-A-Rock (Ljubljana)
Kripl je grindcore trio iz Postojne, ki je koncertni krst uspešno prestal na letošnjem festivalu drugačne glasbe Trnje fest 2012.
http://www.youtube.com/watch?v=bzQVpFnlbnA
DJ Poll-A-Rock (Borut Polajnar) je producent, DJ, glasbenik, ki ustvarja zanimivo elektronsko glasbo, nekakšno zmes starega roka, metala, tehna, nove elektronike in še kaj bi se našlo. Je bivši udeleženec Klubskega maratona in ustanovitelj digitalne založbe Studio Internova, kjer izdaja večino svojih komadov. Ustvaril je nekaj legendarnih remixov skupin, kot so Primus, The Cramps, The Doors, Led Zeppelin, Beasie Boys, Justice, Tiga, The Kills in še… Ustvarja tehnično in brezkompromisno, ter je eden izmed najkreativnejših elektronskih alternativcev, katerega živi nastop je vreden ogleda. 
http://soundcloud.com/poll-a-rock
http://www.myspace.com/pollarock

Channel Zero ob 22.00:
Everything Goes
Everything Goes je glasbeni večer, na katerem se zvrsti kar se da raznolika žanrska glasba, ki je ponavadi na klubskih večerih ne slišite prav velikokrat. Lahko boste slišali vse od rocka do jazza, seveda pa ne bo umanjkalo niti elektronskih ritmov, od dubstepa do drum'n'bassa in hip-hopa. Za razgibavanje vratnih mišic bodo poskrbeli predstavniki metala in hardcora, z diskom bomo obiskali 70ta in 80ta, z grungem pa se bomo spomnili 90ih let. Če ste ljubitelj različnih žanrov, bo ta večer kot nalašč za vas.
Rope (Everything Goes, Sweet Sorrow)
Sunneh (Krunch it!!, DubLab)
www.facebook.com/pages/Everything-Goes/159991577420235
Vstopnina: 3 €

Letni vrt & Gala hala ob 22.00:
Zeleno sonce 61: Rjavi sladkor
Glasbeni skrbniki:
Gdin. Smeđi Šećer (Smeđi Šećer, Hrvaška)
DJ Jopa (Hrvaška)
DJ Zhe (Pod pritiskom)
DJ Udo Brenner (Zeleno sonce)
Vizualni skrbnik:
VJ FŠK (Multipraktik, Zeleno sonce)
Zeleno sonce odpira novo sezono z gostovanjem neverjetnega reškega dvojca, ki ga tvorita veljak reške funk scene, ljubitelj trdih bobnov in šarmer Gdin. Smeđi Šećer, in za mnoge precej novo ime na sceni, tehnično dovršeni Dj Jopa. Zadnje časa fanta razmigavata telesa ob istrski obali, za začetek sezone pa bosta svoje vragolije predstavila občinstvu Zelenega sonca. Družbo jima bo delal rezident Udo Brenner, ki se mu bo pridružil še Dj Zhe. Dogodek začnemo ob 22.00 na Letnem vrtu Gale hale s chillout .
Vstopnina: 3 € do 23ih, 4 € dresscode, 5 € do polnoči, 7 € ostalo
Dresscode:  mornarske (modro-bele črtaste) majice ali uniforme, kapa zaželena!

Klub Gromka ob 22.00: 
Dance mamblita (Slo)
Obalni dvojec Dance Mamblita se je rodil na pogorišču benda Valter brani Sarajevo in po nekaj poskusih ugotovil, da sta dva inštrumenta in dve glavi povsem zadosti. Sledil je prvenec, ki se je zaradi neposrednosti in brezkompromisnosti zapisal med najboljše plošče lanske diskografske sezone. Po nesreči, ki ju je začasno vrgla iz tirnic, sta Dance Mamblita ponovno v sedlu najvišjega oblaka na nebu. En boben, en bas in kopica izkušenj, ki se udejanjajo v odličnih besedilih, vpetih v energičnost punka, pokončno hardcore držo ter seksapil rokenrola. Minimalizem, narejen z ljubeznijo.
http://www.dancemamblita.com/
http://www.myspace.com/dancemamblita
Vstop prost!

Klub Tiffany ob 23.00:
Žur Pop Nation – Tiffany praznuje 19 let

Klub Gromka ob 23.00:
DJ Akt Imel
DJ Akt Imel z ne-ezoteričnim setom diskopanka, elektroroka, morda pa tudi česa povsem drugega, skrbi za vaše dobro počutje, naravno odpornost in fizično kondicijo.


Sobota, 8. 9. 2012

Jalla Jalla:
Ustvarjalna delavnica Izdelovanje zapestnic

Klub Tiffany ob 17.00:
Lezbično-feministična univerza:
Utopični lezbični prostori. Arhitekturna delavnica z diskusijo (women-only).

Pred Jallo  ob 18.00:
Reggae&Dub selektors Live! One Love

[A]Infošop ob 20.00: 
Predstavitev in diskusija:
Na kraju zločina
Od ustanovne anti-avtoritarne internacionale 1872 do mednarodnega anarhističnega srečanja 2012 v Saint Imieru, Švica.

Tri okna na pročelju stavbe Pešaki ob 21.00:
Videospotting: The Dark Alter
Videospotting predstavlja video program The Dark Alter gostujoče kustosinje Sixtine Rose Boyer o pojavu alternativne scene, Metelkove in njenih znaniteljev. Organizacija: SCCA-Ljubljana.

Menza pri koritu ob 21.00:
Menzina kuhinja 1
Predstavitev Menzine produkcije.
Prost vstop.

Klub Gromka ob 21.00:

ARBE GARBE (Italija)
agropunk / freenoise

Federico Galvani - harmonika, glas
Flavio Zanuttini - trobenta, glas
Roberto Fabrizio - električna kitara, glas
Giacomo Zanuttini - tuba
Marco "Padiâr" Bianchini - bobni

Po koncertu rola DJane Skabina!
Whole lotta ska-punk-soul and rock and roll!

http://www.arbegarbe.com/
http://it.wikipedia.org/wiki/Arbe_Garbe

http://www.youtube.com/watch?v=w2DWMrqmvt8
http://www.youtube.com/watch?v=lK5qB1XtLkc&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ao0YhvmEoD4&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=UaLZv0tlJco

Arbe Garbe v furlanskem jeziku pomeni tisto, kar je v italijanščini "erbe cattive", torej "hude zeli" oziroma "hude trave" po naše. Vrli fantje iz Vidma (Udine), ki so svojo čudaško glasbeno pot začeli leta 1994, slovijo zlasti po energičnih, zabavnih, pretkanih in unikatnih nastopih "v živo". Arbe Garbe so kratko malo pionirji tega, kar danes počnejo, denimo, Gogol Bordello ali Kultur Shock, le da svoje punk, free jazz in noise ambicije cepijo s folk muzikami, obskurnimi in odmaknjenimi jeziki, kakršna je, na primer, tudi furlanščina. Njihova besedila so sicer tudi v italijanščini, španščini, angleščini in slovenščini iz Benečije.

Na svoji razburljivi glasbeni poti so Arbe Garbe že sodelovali s piscem Davidom Toffolom, striparjem Aleksandrom Zografom in pesnico Mariangelo Gualtieri, njihov predlanski album The great prova, ki so ga "v živo" posneli z Eugeneom Chadbourneom, pa je prejel izvrstne kritike in bend pognal v novo, nesluteno smer na starih osnovah. Arbe Garbe so imeli v svoji zgodovini že več ko 500 nastopov po vsej Italiji, gostovali pa so tudi v Avstriji, Nemčiji, Švici, Španiji, na Švedskem, v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Srbiji, Avstraliji, Argentini in Urugvaju. Na eno od dveh latinskoameriških turnej so potovali v izbrani družbi bendov Jabberwocky, Kosovni odpadki, Tre Allegri Ragazzi Morti in Kraški ovčarji.

Pred slabim letom dni so Arbe Garbe izdali svoj sedmi album z naslovom ¡Arbeit Garbeit!.
Arbe Garbe so družno z dr. Eugenom Chadbourneom že gostovali pri nas, letos pa so v Italiji navdušili sceno tudi v veliki zasedbi, kjer so sodelovali še vrli The Ex & Brass Unbound (Mats Gustafsson / Ken Vandermark / Roy Paci / Wolter Wierbos).

V Gromki se nam obeta prvoligaška obletniška veselica!

 Vstopnina: 5 €

Channel Zero ob 22.00:
Obsolete DJing and VJing of the Future:
Zastareli DJji in VJji prihodnosti
Spremljevalni party-on dogodek v okviru desetdnevnega mednarodnega dogodka Interactivos?’12 Ljubljana: Zastarele tehnologije prihodnosti in praznovanja obletnice Metelkove.
Klubski večer  v Channel Zero, na katerem bodo udeleženci delavnice svoje sposobnosti hekanja zamenjali za didžejanje, vidžejanje ter AV performanse.
Interactivos?’12 Ljubljana: Zastarele tehnologije prihodnosti organizirajo LJUDMILA, Media Lab Prado iz Španije in SGMK iz Švice. Več na:
http://studiolabproject.eu/event/interactivos-12-ljubljana-future-obsolete-technologies
http://wiki.ljudmila.org/Obsolete_Technologies_of_the_Future
www.ljudmila.org
Vstopnina: 2 €

Gala hala ob 22.00:
Pozor! Nov bend na vidiku! Billy Andol (BiH) in After: Ex-Yu Ceki
V goste prihaja Billy Andol, sveža indie skupina iz Sarajeva, protagonisti novega bosanskega mini-vala.  Njihov prvenecJohnny Album, ki so ga izdali pri neodvisni sarajevski založbi Ekipa, je v vsesplošni dolpoteg na voljo na njihovi spletni strani www.billyandol.ba.
“Stariji će znati da nisu kao Viagra, ali da ipak dižu”
http://www.youtube.com/watch?v=Ll52SsPxm6I
http://youtu.be/d-4XJzdVKoM
Za začetek večera nekaj novega s področja bivše Juge, za vrhunec in konec pa lomilec nostalgičnih duš – Ceki. Da kljub obilici nove dobre muzike nikoli ne pozabimo, kaj vse je nastalo pod varnim okriljem naše nekdanje skupne države, ko še nismo vedeli, kaj je kriza, kaj so računi, kaj je birokracija, kaj je demokracija – in nam je bilo vsem lepo. Na meniju: Dino Dvornik , EKV, Šarlo Akrobata, Buldožer, Prljavo kazalište, Disciplina Kitchme, Pankrti, Psihomodo pop, Zabranjeno pušenje, Bijelo dugme, Azra, Plavi orkestar, Rambo Amadeus, Električni orgazam, Idoli, Denis & Denis, Videosex, Majke, Let 3, Dorian Gray, Haustor, Partibrejkers, Vještice, Paraf in drugi.
Vstopnina: cikel Pozor! Nov bend na vidiku!, kjer predstavljamo povsem nove bende, ki prvič nastopajo v Sloveniji, je brezplačen – če vam je bend všeč, na šanku v posebni škatli pustite “izstopnino”. After: 3  €

Jalla Jalla ob 22.00:
Latin Goes Ska. 
Afro-Latin & Reggae grooves
Dj Ras Levi in posebni gostje vas bodo zabavali skozi noč.

Bizzarnica pri Mariči ob 23h:
DECA DEBILANE
Nastop Metelkovskih "fosilkotov"...

Klub Tiffany ob 23.00:
Last days of new romantics (klubski večer)
Ste naveličani brezdušnih trash partijev? Imate neuresničeno željo po šminkanju? Vas na plesišču nihče ne opazi? Bi se radi pokazali v svojem glamuroznem outfitu? Vse te blitz & glitz norčije lahko pričakujete na novi pozerski zabavi, ki jo za vas prireja Jaka Neon & Co.

Klub Gromka ob 23.00: 
DJane SKABINA
Whole lotta ska-punk-soul and rock and roll.


Nedelja, 9. 9. 2012

Jalla Jalla ob 16.00:
Športne igre na dvorišču Metelkove

Menza pri koritu ob 21.00:
Menzina kuhinja 2
Predstavitev Menzine produkcije.
Prost vstop.

Klub Gromka ob 21.00:
R.A.F.A.L.: Mass Grave (ZDA) in Leechfeast (Slo)
Massgrave so DIY crust core bend iz Vancouvra. Igrajo že enajst let. Sami pravijo, da črpajo navdih iz crusta in grinda zgodnjih 90-ih, iz zasedb Rudimentary Peni in Napalm Death ter "Scandi thrasha". Njihova muzika je mešanica crusta in grindcora v slogu Disrupt, Extreme Noise Terror, Napalm Death itd., besedila so protivojna, anarhistična, pro-marihuana, za pravice živali in proti razrednemu izkoriščanju. Svojo glasbo opisujejo kot "cannabis crust".  
http://www.myspace.com/massgrave
http://www.last.fm/music/Mass+Grave 
Člani slovenskih sludge crusterjev / doom punkerjev Leechfeast prihajajo iz vrst Melete, Growing Rats, What They Fear, Acrid Sunday, Anhelitus, Diecut ter Efforts In Vain. Za fene umazanega sludgea v slogu Iron Monkey, Eyehategod, Weedeater, Bongzilla itd. Trenutno pripravljajo novi elpi, ki bo nasledil dve leti star demo, jeseni pa odhajajo na evropsko turnejo.
http://leechfeast.blogspot.com/
http://leechfeast.bandcamp.com/album/demo-2010
Vstop je prost.


Ponedeljek, 10. 9. 2012

Terasa stavbe Pešci ob 12.00.
Zajtrk pri županu AKC Metelkova mesta

Odprti ateljeji, stavba Pešci, Garaže, Hangar. od 12.00 do 14.00
Sodelujoči umetniki: Rok Barborič, Tina Drčar, Boštjan Drinovec, Mitja Ficko, Vladimir Leben, Matej Bizovičar & Iskra Beličanska, Mirč Matek, Rajko Miladić, Boštjan Novak, Terrah.

Jalla Jalla od 17.00 dalje:
Branje odlomkov iz knjige Bratka Bibiča "Hrup z Metelkove"

[A]Infošop ob 18.00:
Alternativa in avtonomija, okrogla miza                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     Moderator: Miha Zadnikar

Uvodni prispevki: Primož Krašovec in Lidija Radojevič

V prispevku z naslovom Delo, denar, alternativa in avtonomija se Primož  Krašovec ukvarjal s finančnim vidikom avtonomnega ustvarjalnega dela, kar bom začel z osnovnim vprašanjem:Kaj je kapitalizem? Odgovor ni tako očiten, kot bi lahko mislili na prvi pogled. Ne gre za gonjo za denarjem kot takim, temveč za gonjo za posebno obliko denarja oziroma prihodkom – profitom. Prav tako ne gre za potrošništvo kot tako, temveč za posebno vrsto potrošnje, produktivne investicije oziroma razširjeno reprodukcijo.

V prispevku Lidije Radojevič bo tekla beseda o boju za javni prostor. S propadom mestnih industrij, ob katerih so se mesta razvijala, sta se tako mesto kot celota kot tudi mestna oblast transformirala, ki se je povrh tega odrekla svojemu predhodnemu namenu in odgovornosti do svojega prebivalstva. Sprememba je najbolj vplivala na upravljanje z vsem, kar je v javni lasti ali pa je javnega značaja. Tako so se javne oblasti pričele obnašati bolj tržno, pogosto imenovano kot bolj gospodarno, kar ni vplivalo samo na spremembo in pomen vsega, kar je v domeni javnega, ampak tudi na delovanje mesta kot celote.

Sledil bo moderiran pogovor! Vabljene/i!


Letni vrt ob 20.00:
Pozor! Nov bend na vidiku! Torn From Earth (Madžarska)
Doom / post metal / sludge.
Kričeče pokrajine in težki stonerski rifi že od leta 2005 krojijo zvok budimpeške peterice Torn From Earth. Ta nam je s prvim epejem postregla pred štirimi leti. Nato je poskrbela za nekaj kadrovskih menjav in se na odre vrnila z bolj izdelano zvočno vizijo, ki jo črpa pri svojih najljubših – Neurosis, Isis, Kylesa, Black Sabbath, Deftones, Kyuss, Electric Wizzard –, pa tudi pri tistih, s katerimi si je v preteklosti že delila domače ali tuje odre: EyeHateGod, Rosetta, Spiritus Mortis, Shrinebuilder, Church of Misery, Men Eater, Hellshock in Sights & Sounds. Letos je bend posnel svoj drugi EP, ki ga lahko slišite na spodnji povezavi. Poleti so ga predstavljali v srednji Evropi, v sklopu septembrske turneje pa se bodo oglasili tudi v Gala hali.
EP 2012: http://soundcloud.com/usertfe/sets/torn-from-earth-2012-ep
&

GENTRIFIKATORJI, ODJEBITE!
Izjava AKC Metelkova Za neomejen ROG uporabe
2016-05-25 14:51:24
Niso še utihnili stroji, ki so porušili Malo šolo na Metelkovi, že Mestna občina Ljubljana pono...

RADIAN (Aut) | LIVE | Klub Gromka | DEFONIJA | 12.12.2015 | [FULL SHOW]
2022-09-18 15:02:21
...

ToNFilM / TINA DRČAR - ODTUJENO IZ ROG-a
TINA DRČAR - ODTUJENO IZ ROG-a - Klub SOT 24,5 (YHD) - 10.11.2022