Atelje AZILKlub GromkaMizzartGalerija AlkatrazNoč-izložba Pešakyhd društvoJalla JallaGala halaMenza pri korituKlub MonokelKlub TiffanyA-InfoshopKUD MrežaChannel ZeroŠkratova čitalnica zemljevid prostorov


Izjava meščank in meščanov AKC Metelkova mesto v zvezi s poskusom prevzema Radia Študent s strani Študentske organizacije Univerze v Ljubljani
 
Če bi vesoljci brali zapisnik seje študentskega zbora Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, na kateri je ŠOU, v nasprotju  z željami sodelavcev Radia Študent, spremenil sestavo Sveta RŠ, bi  najprej pomislili na kanibalizem ali na uprizarjanje konflikta med Judea People's Front na eni strani in People's Front of Judea na drugi.
 
Informiran državljan pa ve, da motiv za vsiljevanje vpliva študentske organizacije na delo RŠ ne more biti drugačen kot sovražen in sicer ali a) ekonomsko-ideološki ali b) posledica dolgčasa bodočih strankarskih vojščakov, ki bi malo še radio delali. Ve tudi, da je RŠ veliko več od študentskega medija, s katerim ŠOU ne more ravnati kot s potrošnim materialom.
 
Študentska organizacija Univerze v Ljubljani se ne imenuje kar tako ŠOU. Show. Domet njene  (kulturno-umetniške) politike je pretežno show za mase. Ko med argumenti za sovražen prevzem RŠ-a navede “večanje prepoznavnosti” se izda, da šouovski japiji RŠ-a ne prepoznavajo kot  unikata v evropskem merilu, ker so njihova ušesa za kaj takšnega prekratka.
 
ŠOU je neoliberalna pošast, ki si v vsej požrešnosti hoče odgrizniti lastno taco, če trenutno drugega ni. In jo nadomestiti s protetiko: namesto, da bi težila k širjenju slišnosti RŠ in k zagotavljanju normalnega finančnega stanja lastnega projekta, hoče iz izvirnega medija narediti, kaj drugega kot, še eno brezbarvno trobilo.
 
Metelkovke in Metelkovci se počutimo posiljene z debilnostmi (medijske) komerciale že ob vstopu v lokal v mestu, na trolo, v trgovino, ob pogledu na pokrajino, ki je ni, ker jo prekrivajo reklamni panoji. ŠOU-ovske proceduralne finte, čeprav legalne, nam dvigujejo želodec. Ker “legalno” se je v dvajsetih letih tudi razgreblo družbeno bogastvo - uničilo par deset tisoč delovnih mest, razbilo zdravstvo, vstopilo v mednarodno vojaško zvezo, stradalo zaposlene. Kmalu bi privatizirali vodo. Light.
 
Na Metelkovi delujoči čutimo napad na samostojnost Radia Študent kot napad na avtonomijo in razum nasploh. Tudi sebe imamo za relativno neodvisne in racionalne. Nismo naivni, da se ne bi zavedali, da je RŠ ena od domin v kapitalističnem cunamiju. Ma ni šans, dragi ŠOU. Marš nazaj v šolo!
 
AKC Metelkova mesto, Januar 2014
 
GENTRIFIKATORJI, ODJEBITE!
Izjava AKC Metelkova Za neomejen ROG uporabe
2016-05-25 14:51:24
Niso še utihnili stroji, ki so porušili Malo šolo na Metelkovi, že Mestna občina Ljubljana pono...

AWOTT / ASIAN WOMEN ON THE TELEPHONE (RF) | LIVE | Klub Gromka | 27.12.2016 | [FULL SHOW]
2022-07-19 22:03:17
...

ToNFilM / Tia Avsec - Q [PART 01]
Tia Avsec - Q Galerija Nočna izložba Pešak - 14.06. - 28.07.2019