Jalla JallaGala halaMizzartKlub MonokelŠkratova čitalnicaNoč-izložba PešakMenza pri korituKlub Gromkayhd društvoChannel ZeroKlub TiffanyAtelje AZILKUD MrežaGalerija AlkatrazA-Infoshop


programuporabnikio metelkoviiskanje

Maškarada Metelkova 2015

Letošnja maškarada na Metelkovi ne bo zgolj klasična karnevalska noč. Bo tudi primer tega, kako v času vsesplošne družbene in ekonomske krize kot skupnost Metelkova stvari jemljemo v svoje roke.  

Kaj to pomeni?
Bolj pozorni obiskovalci Metelkove zlahka opazijo, da so hiše stare, odtoki zamašeni, strehe pa ne vedno v najboljši kondiciji. V situaciji, ko mestne in državne oblasti v imenu “zategovanja pasov” zlahka pozabijo nujne vložke v infrastrukturo, toliko bolj v edinstvenem primeru AKC Metelkova, rešitve za praktična vprašanja iščemo v smeri samoorganizacije in izgradnje avtonomije. Celoten izkupiček enotne metelkovske vstopnine Maškarade 2015 bo namenjen čiščenju in sanaciji kanalov, popravilo in čiščenje žlebov, kosovne odvoze in nekatere druge nujne infrastrukturne posege. “Maškarada Metelkova” je tako eden izmed prvih benefitov v nizu več načrtovanih, kjer bo šel celoten izkupiček od vstopnic za tekoča vzdrževanja in investicije na območju AKC Metelkova mesto. Jasno je namreč, da dlje in bolj kot prelagamo skrb za prostore na druge, več nas bo na koncu stal dogovor z oblastjo.

Na širšo skupnost, uporabnice in uporabnike ter ostale goste in gostje se obračamo z apelom, da nas podprete in da skupaj naredimo letošnjo maškarado za praznik igrivosti, ki nam bo omogočal, da naš skupni AKC Metelkova zaščitimo pred zobom časa (in krize) na način, ki krepi našo kolektivno moč. Enako apeliramo k solidarnosti in podpori v primeru druge vsakodnevne grožnje. Tudi po dvajsetih letih javnega umetniškega, kulturnega, izobraževalnega in socialnega delovanja so hrup, mladost in sproščeno preživljanje prostega časa še vedno vse prevečkrat izgovor za policijske intervencije in neštete plačilne naloge s strani vseh vrst inšpektorskih služb. Tako ne more iti več naprej. Metelkova bo svobodna in avtonomna ali pa je ne bo. Odgovornost je tudi tvoja.

Podpri!

BIZZARNICA PRI MARIČI, 22:00
DJ RADA TRPINČIČ

CHANNEL ZERO, 22:00
SMRT PUSTU (dark & alternative 80's, 90's, 00's), NORA BETI, LUDVIK, TOMO
Dress code: horror, zombie, gore

GALA HALA , 22:00
PUSTNA POPEVKA; miks veleznanih zimzelenčkov slovenske glasbene zgodovine  
Glasbena skrbnika: UDO BRENNER, FUNKENSTEIN
Tradicionalna sobotna pustna popevka nadaljuje svoje maskirano potikanje po Gali hali. Za rajajoče maske tudi tokrat pripravljamo miks veleznanih zimzelenčkov slovenske glasbene zgodovine, s poudarkom na 60. in 70. letih prejšnjega stoletja, kot tudi nekaj manj znanih, a zato nič manj zanimivih kompozicij, ki izvirajo izpod notnega črtovanja in peres takih mojstrov kot so Jože Privšek, Elza Budau, Mojmir Sepe, Bojan Adamič, Jure Robežnik, Ati Soss, Dušan Velkavrh in drugi pisci, ki so označili zlato obdobje slovenske popevke. Poleg njih se bomo seveda potikali še malce širše od klasične popevkarske note in zasukali še kakšno novejšo popevko. Pripravite glasilke in plesne uniforme.
Vrteli se bodo: Neca Falk, Oto Pestner, Bele vrane, Majda Sepe, Ježek, Hazard, Marjana Deržaj, Rafko Irgolič, Deliali, Berta Ambrož, Stane Mancini, Pepel in kri, Elda Viler, Janko Ropret, Bazar, Moni Kovačič, Tomaž Domicelj, Mladi levi, Ivo Mojzer, Lidija Kodrič, Irena Kohont, Sonja Gabrščekin drugi...

JALLA JALLA, 22:00
Punk maskenbal
v slabi družbi bomo pogali v maskah v ritmu punk rocka

GROMKA, 22:00
Koncert SKL EROTIČNI (AKC Metelkova) + DJane BONNEY-S
22.00: SKL Erotični (AKC Metelkova)
Jan Skrušny - električna kitara
Uroš Šemrl - električen bas
Aleš Oblak - bobni
Novi Erotični? Stari Erotični? Staronovi Erotični? Kdo sploh so Erotični? Vsekakor skrbno varovana metelkovska skrivnost - klasičen rokerski inštrumentalen trio, ki se nagiblje k filmski glasbi in v surf, v nekaj segmentih gre tudi proti trip hopu in bluesu ... Vsekakor pričakujemo temačen psihotrip iz domačih logov, megleno atmosfersko muziko, ki vas pripravi in opremi za dolgo metelkovsko noč. Bend vodi Jan Skrušny, na sceni aktiven tam od davnega leta 1984 (Nered, Epidemija, SPUŠ, Lublanske brzostrelke, Pulz, Potuhnjenci, Unfinished Hallucinations ...), seveda spet s svojo suvereno, razpoznavno "clean" kitaro in precej reverba.
23:00 - DJane Bonney-S
D.I.S.C.O!!! 70's and a bit of 80's

MENZA PRI KORITU, 22:00
DJ FLEDERMAUS & DJ FLUX

A-INFOSHOP, 22:00
Predstavitev anarhističnega projekta “Spremeniti vse!”

NOČNA IZLOŽBA PEŠAK, 20:00
Likovna razstava Mustafa, Welcome to Metelkova

MONOKEL
THREESOMEPOP: YAYOILOUISE FEAT. IV + BILEJEAN

TIFFANY
DJ DUKI IN PROTEIN

FB EVENT:

https://www.facebook.com/events/380487568778419

 

GENTRIFIKATORJI, ODJEBITE!
Izjava AKC Metelkova Za neomejen ROG uporabe
2016-05-25 14:51:24
Niso še utihnili stroji, ki so porušili Malo šolo na Metelkovi, že Mestna občina Ljubljana pono...

KORAI TRANCEMISSION (H) - LIVE - Menza pri koritu - 18.09.2015 - FULL SHOW
2015-09-21 11:42:34
...